begeleid
wonen

Bij Roemrijck heb je je eigen kamer. Samen met je 10 huisgenoten deel je de badkamers en een prachtig ingerichte woonkamer en keuken. Bij mooi weer kun je buiten zitten, chillen in de loungehoek en genieten van de heerlijke tuin. In de woning is altijd een woonbegeleider aanwezig.

We begeleiden je om zo zelfstandig mogelijk te wonen en je helpt dus met koken, je kleding wassen en je kamer netjes te houden. Samen met je huisgenoten run je het huishouden.

Neem graag contact met ons op over de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden.

begeleiding

De begeleiding wordt gevormd door vriendelijke professionals die er, samen met jou, voor zorgen dat het wonen bij Roemrijck een heerlijke ervaring is. Iedere bewoner heeft een persoonlijke woonbegeleider die je helpt om je eigen keuzes te maken en zelf te beslissen.

Je persoonlijke woonbegeleider onderhoudt een intensief contact met je ouders en overlegt met de andere collegae in het huis. Hij/zij verzorgt jouw persoonlijke zorgplan waarin de doelen staan beschreven waar jij graag aan wil werken. Samen zorgen we ervoor dat we, op de voor jou best passende wijze, werken aan jou doelen.

Zorgplan

Wat jouw wensen zijn en hoe jij je voelt en ontwikkelt houden we bij in jouw persoonlijke ontwikkelings- en zorgplan. Wij kijken samen met jou waar je aan wilt werken en we ondersteunen je om die doelen te bereiken.

voor wie

Roemrijck wil graag met je kennis maken en ontdekken of Roemrijck een geschikte plek voor jou is. Over het algemeen zijn de toekomstige bewoners:

- Jong volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking

- Jong volwassenen die naast een verstandelijke beperking een eventuele andere diagnose hebben zoals ASS, het syndroom van Down, epilepsie, dyspraxie,  enzovoort

- Jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar oud

- Jongeren die geen problemen hebben op het gebied van agressie 

kosten

De kosten voor de begeleiding bij Roemrijck worden betaald vanuit het PGB. Hiervoor heb je een WLZ-indicatie nodig die je kunt aanvragen bij het CIZ. Mocht je nog geen indicatie hebben dan is dat geen probleem. We kunnen je eventueel helpen om er een aan te vragen.

De huur- en voedingskosten worden meestal betaald vanuit je Wajong uitkering.

Als je twijfelt of Roemrijck een geschikte plek voor jou is neem dan gerust contact met ons op! Mail ons via kitty@roemrijck.nl of bel 06-11803734

roemrijcke impressies

Interesse

Ben je geïnteresseerd in een woon- of werkplek bij Roemrijck neem dan contact met ons op.

Roemrijck
Kerkstraat 29
6901 AA Zevenaar

Karen Oostwouder
T 06 21 26 41 90

Contact per email


Blijf op de hoogte

Volg ons op social media
en beleef de prachtige momenten mee!