kom en ontdek
roemrijck!

Roemrijck biedt een heerlijk thuis voor 13 bewoners in het prachtige, 16-de eeuws rijksmonument Huis Rijck in Zevenaar. De bewoners hebben een licht tot matig verstandelijke beperking veelal met ASS. Alle bewoners werken of nemen deel aan dagbesteding zowel buitenshuis als gedurende hun "huisdag" bij Roemrijck. De jongeren zijn veelal capabel om zelfstandig of met begeleiding per fiets of met het OV te reizen.

Roemrijck verzorgt de begeleiding van de bewoners en richt zich daarbij op het vergroten van hun zelfredzaamheid Het team denkt mee hoe een goede dagbesteding en/of werk te vinden en onderzoekt, samen met de bewoners, de mogelijkheden van een fijne vrije tijd invulling. De bewoners mogen rekenen op 24-uurs begeleiding waarbij in de nacht een slaapdienst in huis aanwezig is. 

Voor aanvullende informatie kunt u bellen met Kitty Boerboom op nummer 06-11 80 37 34

missie

Bij Roemrijck geloven we dat iedereen zich verder kan ontwikkelen. Dat geldt ook voor jongvolwassenen met een beperking. Ons doel is de bewoners goed te begeleiden om hun ontwikkelingsmogelijkheden verder te vergroten zodat zij zelfstandiger en zinvoller in de maatschappij kunnen leven. 

Voorts willen wij de mogelijkkheid creëren om de jongeren vriendschappen te laten opbouwen samen met de andere bewoners zodat zij in hun vrije tijd niet in een isolement raken. De ligging van het pand, tegenover het station en op loopafstand van het centrum van Zevenaar, biedt de bewoners de mogelijkheid om op eenvoudige manier deel te nemen en te integreren in de maatschappij.  

visie


Roemrijck biedt een unieke woonomgeving waar jongeren met een verstandelijke beperking en/of ASS zich verder kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak, woonvaardigheden kunnen aanleren en eventuele dagbesteding kunnen verrichten.

We kijken daarbij naar ieders mogelijkheden en leren de jongere zoveel mogelijk zelf te doen, zichzelf te redden, alle talenten in te zetten en op zichzelf te vertrouwen.

Het feit dat de woning aan 13 bewoners een thuis biedt zorgt ervoor dat de bewoners vriendschappen kunnen opbouwen met de andere bewoners. Wij vinden het belangrijk dat de jongeren samen activiteiten kunnen ondernemen waardoor zij niet alleen zijn in hun vrije tijd en zij niet in een isolement raken.

klachten procedure

Roemrijck streeft ernaar professionele, kwalitatief hoogstaande zorg te bieden en vindt het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt. Transparantie en openheid is daarbij belangrijk.

In het geval u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent dan horen wij dat graag. Wij zullen te allen tijde streven om met elkaar tot een oplossing te komen.

In het geval dat nodig mocht zijn, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan alle vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. U kunt te allen tijde contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Roemrijck is aangesloten bij "Klachtenportaal Zorg". https://klachtenportaalzorg.nl

roemrijcke impressies

Samen sterk voor mensen met autisme!

Roemrijck is aangesloten bij het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland.
In de provincie Gelderland hebben instellingen uit alle sectoren hun krachten gebundeld in het Convenant Autisme Gelderland. Doel van het Convenant is te komen tot doelmatige en kwalitatief goede samenwerkingsverbanden met betrekking tot autisme in de provincie.
Meer informatie kunt u vinden op www.autismegelderland.nl 

Interesse

Ben je geïnteresseerd in een woon- of werkplek bij Roemrijck neem dan contact met ons op.

Roemrijck
Kerkstraat 29
6901 AA Zevenaar

Karen Oostwouder
T 06 21 26 41 90

Contact per email


Blijf op de hoogte

Volg ons op social media
en beleef de prachtige momenten mee!